Blog

Autor: adminVizualizari: 877 | Comentarii: 0 | Data: 08 Feb 2014 21:39
Sunteţi surprinşi să aflaţi asta? Eu am fost foarte surprins când mi-am dat seama că se poate.

Din punct de vedere tehnic, pentru a putea notifica prin email un urmăritor de pe Google+ trebuie să se întâmple câteva lucruri, după cum urmează:

1. Utilizatorul adaugă pagina companiei într-un Cerc

2. Compania adaugă acelaşi utilizator într-un Cerc

3. Când publici un mesaj nou, targetat doar pentru Cercul în care ai introdus utilizatorul respectiv, apare o bifă.


Singura condiţie e ca toţi utilizatorii din Cercul targetat să fi adăugat pagina în Cercurile lor (reciprocitate).

Acum, presupunând că 5.000 de utilizatori de Google+ îţi adaugă pagina în diverse Cercuri, iar tu îi adaugi pe toţi aceşti 5.000 de utilizatori într-un Cerc pe pagină, vei putea trimite 5.000 de notificări prin email de fiecare dată când publici un mesaj nou targetat pe Cercul respectiv. Există o limită, totuşi, deci ideal ar fi să aveţi mai multe cercuri cu 200-250 de urmăritori fiecare.

Nu e o practică pe care aş recomanda-o, ar fi deranjant pentru utilizatori, dar voiam să evidenţiez că se poate şi că, din punctul ăsta de vedere, Google+ e peste Facebook în materie de comunicare cu fanii.

Partea proastă în acest context e că sunt sigur că mulţi dintre utilizatorii Google+ nu sunt conştienţi de faptul că alegând să urmărească o pagină îşi dau acordul să primească şi mail-uri de la pagina respectivă, dar lucrurile astea se reglează în timp, o să vedem care sunt reacţiile când o să ajungem acolo.
Trebuie sa fi autentificat pentru a posta comentarii!